Kan ik (gratis) veranderen naar een elektriciteitsleverancier met een betere terugleveringsvergoeding?

Alle eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter kunnen met hun elektriciteitsleverancier een terugleveringscontract afsluiten om een terugleveringsvergoeding te ontvangen voor de elektriciteit die ze produceren maar niet onmiddellijk zelf verbruiken (en dus in het net injecteren).  Elke elektriciteitsleverancier kan een aanbod doen aan de eigenaar van zonnepanelen om de geïnjecteerde stroom op te kopen. De prijs van een terugleveringsvergoeding kan een reden zijn om van leverancier te veranderen.

Gezinnen en kmo’s kunnen gratis veranderen van elektriciteitsleverancier. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de VREG.

De V-test® van de VREG geeft een overzicht van alle terugleveringscontracten die momenteel aangeboden worden.

Let wel:

  • U mag als gezin of kmo om het even wanneer een nieuw energiecontract afsluiten met een nieuwe leverancier. Maar u moet altijd rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Als u dus vandaag een nieuw energiecontract afsluit, zal dat ten vroegste binnen een maand starten.
  • Een interessantere terugleveringsvergoeding gaat niet noodzakelijk gepaard met een voordelig afnametarief. U zal zelf goed moet nakijken wat voor u de meest voordelige situatie is, afnametarief en terugleveringsvergoeding samen bekeken.
Published on: 
23-04-2021