Energieprestatiecertificaten

Uw EPC bevat een schat aan informatie en advies

Een energieprestatiecertificaat (EPC) is een document dat aantoont hoe energiezuinig een gebouw is, rekening houdend met de gebouwschil en de installaties. Afhankelijk van het type gebouw of het gebruik van het gebouw is de opmaak en inhoud van het EPC verschillend. 

Met het EPC willen we burgers, bedrijven en organisaties sensibiliseren om hun gebouw energiezuinig te maken. Het EPC geeft daarom inzicht in de energieprestatie van een gebouw met informatie over hoe de gevels, daken en vloeren zijn geïsoleerd, welke beglazing geplaatst werd en welke installaties voor ventilatie, verwarming, koeling, warm water, eventueel verlichting en hernieuwbare energie aanwezig zijn.

Dankzij een label of energiescore is in één opslag duidelijk wat de energetische toestand is van een woning, appartement of klein niet-residentieel gebouw.  Bovendien staan op elk EPC aanbevelingen om het gebouw energiezuiniger te maken. Samen streven we naar een energiezuinig gebouwenpark tegen 2050!

 

EPC appartement (voorpagina) EPC Bouw 2020 voorpagina EPC kNR_voorblad EPC gemeenschappelijke delen (voorpagina) EPC pulbiek

 

van links naar rechts: EPC residentieel, EPC bouw, EPC klein niet-residentieel, EPC gemeenschappelijke delen appartementsgebouw, EPC publieke gebouwen

Uw eigen website met alle documenten om het beroep uit te oefenen en toegang tot de certificatiesoftware.