Een EPC voor uw horeca-, handelszaak, kantoor, praktijk, B&B, ...

Wat vertelt dit EPC u?
Het EPC is een instrument om kopers, huurders en eigenaars in één oogopslag te informeren over de energetische prestaties van een gebouw.  Op het EPC vindt u een label van A+ (zeer energiezuinig) tot F (zeer energieverslindend).  kNR energielabel

Het EPC voor kleine niet-residentiële eenheden geeft aanbevelingen om het gebouw energiezuinig te maken. In een stappenplan worden de meest prioritaire werken getoond. De bijhorende verbetering van het label wordt na de tabel weergegeven. Er worden geen prijsindicaties berekend voor de aanbevelingen.

Het EPC toont de berekende energiescore voor de verschillende bestemmingen (kantoor, handel, horeca, logeerfunctie, andere of onbekend) bij de 'Algemene gegevens'. Bij de berekening van de energiescore wordt rekening gehouden met de specifieke noden voor verwarming, koeling, sanitair warm water, ventilatie en verlichting, afhankelijk van de bestemming. Zo zal een restaurant bijvoorbeeld meer sanitair warm water verbruiken dan een kantoor.

Het label op het EPC voor kleine niet-residentiële eenheden wordt altijd bepaald op basis van de energiescore voor de bestemming 'kantoor'. Het label is dus onafhankelijk van de eigenlijke bestemming van de eenheid: kantoor, horeca, handel, logeerfunctie,....  Dit maakt het vergelijken van EPC's mogelijk. De labelgrenzen bij kleine niet-residentiële eenheden zijn anders dan voor woningen en appartementen.

 

Hoe de omzetting van de energiescore voor de bestemming 'kantoor' naar een label verloopt, kan u in onderstaande figuur zien labelgrenzen bij kleine niet-residentiële eenheden
Published on: 
15-03-2021