EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update mei 2022

  • 17 mei 2022

Welke Europese opportuniteiten zijn er voor uw energie- en klimaatprojecten? We zetten even de laatste ontwikkelingen rond de EU-financieringsprogramma's voor energie en klimaat op een rijtje. 

LIFE 

Het LIFE-programma, het Europees programma voor milieu en klimaat, heeft haar jaarlijkse projectoproepen gelanceerd op 17 mei 2022. De projectoproepen zijn te vinden op het Funding and Tenders Portal. Daar kan u ook een FAQ-sectie vinden en zoeken naar partners voor uw project. 

Om potentiële aanvragers te helpen bij de opmaak van hun voorstellen, heeft de Europese Commissie (CINEA) ondersteunend materiaal (handleidingen, partner search tools, FAQs) op de LIFE-website geplaatst. Van 18 tot 20 mei organiseert CINEA een reeks infosessies over de LIFE-calls voor 2022, meer informatie vindt u op hun website. Op deze website hebben ze ook een virtuele networking tool opgericht, waar u 1-op-1 meetings met potentiële partners kan inplannen en partner searches op de marketplace kan bekijken en zelf toevoegen.  

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) is het Vlaams contactpunt voor LIFE SP CET. Het VEKA volgt ook LIFE SP CC op, waarvoor er één centraal Belgisch contactpunt is. In geval van vragen, of wanneer u graag op de hoogte wil gehouden worden over de ontwikkelingen rond LIFE, geef het EU-financieringsteam van VEKA dan zeker een seintje via veka.eufinanciering@vlaanderen.be

Openstaande oproepen 

Interessante events 

Meer informatie 

Bent u betrokken bij een project dat bijdraagt aan de energie- en klimaatdoelstellingen en bent u op zoek naar Europese financiering? Dan bekijken we graag of u in aanmerking komt voor bepaalde Europese programma’s en begeleiden we u verder bij uw aanvraag. Voor meer informatie, contacteer het EU-financieringsteam van VEKA via veka.eufinanciering@vlaanderen.be of via de website

Published on: 
17-05-2022