EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update november 2021

  • 9 november 2021

In 2021 gaat de nieuwe budgetperiode 2021-2027 van start. Dat biedt ook veel opportuniteiten voor uw project! We zetten even de laatste ontwikkelingen rond de EU-financieringsprogramma's voor energie en klimaat op een rijtje. 

EU-innovatiefonds 

De Europese Commissie lanceerde de tweede oproep voor grootschalige projecten (kapitaaluitgaven hoger dan 7,5 miljoen euro) van het EU-innovatiefonds op 26 oktober, met een deadline op 3 maart 2022.  Het totale budget van deze oproep bedraagt 1,5 miljard euro. De resultaten zullen bekendgemaakt worden in het derde kwartaal van 2022. De aanvraagprocedure verloopt in één fase. 

De oproep voor grootschalige projecten is gepubliceerd op de Funding and Tenders Portal. Meer informatie is ook terug te vinden op de website van het innovatiefonds en op de VEKA-website. Op 10 november organiseert de Europese Commissie een infodag over de oproep, u kan zich inschrijven via deze link.  

Op woensdag 24 november (14.30 u.-16.00 u.) organiseren VEKA en VLAIO een webinar om Vlaamse stakeholders te informeren over de oproep voor grootschalige projecten van het EU-innovatiefonds. Gelieve u via dit formulier te registeren voor de webinar. 

Openstaande oproepen 

Interessante events 

Meer informatie 

Bent u betrokken bij een project dat bijdraagt aan de energie- en klimaatdoelstellingen en bent u op zoek naar Europese financiering? Dan bekijken we graag of u in aanmerking komt voor bepaalde Europese programma’s en begeleiden we u verder bij uw aanvraag. Voor meer informatie, surf naar onze website of contacteer het EU-financieringsteam van het VEKA via veka.eufinanciering@vlaanderen.be

Published on: 
09-11-2021