EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update oktober 2021

  • 4 oktober 2021

In 2021 gaat de nieuwe budgetperiode 2021-2027 van start. Dat biedt ook veel opportuniteiten voor uw project! We zetten even de laatste ontwikkelingen rond de EU-financieringsprogramma's voor energie en klimaat op een rijtje. 

Connecting Europe Facility 

Het Connecting Europe Facility (CEF)-programma heeft zijn eerste oproepen gelanceerd. Voor het energieonderdeel van CEF gaat het om twee oproepen: 

  • Studies en werken voor projecten van gemeenschappelijk belang (PCIs) (deadline 19/10/21, budget van 800 miljoen euro).
  • Voorbereidende studies voor grensoverschrijdende hernieuwbare energieprojecten (deadline 30/11/21, budget van 1 miljoen euro).

Daarnaast zijn er ook verschillende oproepen voor het transportonderdeel van CEF geopend, met een budget van 125 miljoen euro en een deadline op 19 januari 2022. Voor CEF Transport is het Departement Mobiliteit en Openbare Werken het aanspreekpunt in Vlaanderen. Op 12 oktober 2021 organiseert het departement MOW i.s.m. VLEVA een CEF infodag.  

Alle informatie over de oproepen van CEF Energy en CEF Transport is terug te vinden op de Funding & Tenders Portal. De Europese Commissie organiseerde ook enkele webinars over de nieuwe oproepen, die u kan herbekijken via hun website

Openstaande oproepen 

Interessante events 

Meer informatie 

Bent u betrokken bij een project dat bijdraagt aan de energie- en klimaatdoelstellingen en bent u op zoek naar Europese financiering? Dan bekijken we graag of u in aanmerking komt voor bepaalde Europese programma’s en begeleiden we u verder bij uw aanvraag. Voor meer informatie, contacteer het EU-financieringsteam van het VEKA via veka.eufinanciering@vlaanderen.be of bezoek onze website

Published on: 
04-10-2021