Wat gebeurt er met mijn lopende elektriciteitsfactuur op het moment dat de terugdraaiende teller wegvalt?

Het arrest van het Grondwettelijk Hof dat de toepassing van de terugdraaiende teller vernietigt bij zonnepaneeleigenaars met een digitale meter werd op 1 maart 2021 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit heeft een onmiddellijke impact op de ruim 100.000 zonnepaneeleigenaars met een digitale meter. Hun meter draait sinds die dag niet langer virtueel terug. 

Eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter worden voortaan voor de verschillende onderdelen van hun elektriciteitsfactuur aangerekend op basis van de elektriciteit die ze werkelijk afnemen van het net.  Zij betalen sinds de publicatie niet langer het prosumententarief en kunnen de elektriciteit die ze op het net zetten verkopen aan hun leverancier.

Op 1 maart 2021 publiceerde de VREG een nieuw antwoord over wat er gebeurt met de lopende elektriciteitsfactuur. Meer informatie hierover kan u terugvinden als antwoord op de vraag 'Wat zijn de gevolgen van de publicatie van het arrest van het Grondwettelijk Hof op 1/3?'  op de website van de VREG.

Voor de publicatie van het arrest vond u dit antwoord op deze vraag.

 

 

Published on: 
11-03-2021