Projectcategorieën warmte-krachtkoppeling voor installaties met startdatum vanaf 1 januari 2021

Eén van de voorwaarden om warmte-krachtcertificaten te verkrijgen is dat de installatie een projectcategorie heeft. Als er voor uw installatie met startdatum na 1 januari 2013 geen projectcategorie is, kan u geen warmte-krachtcertificaten ontvangen.

De representatieve projectcategorieën voor warmte-krachtinstallaties zijn bepaald in artikel 6.2/1.4 van het Energiebesluit. Let op, wijzigingen aan de installatie moet u onmiddellijk melden.

Nieuwe installatie of ingrijpende wijziging?

  • Nieuwe installatie: Als alle onderdelen nieuw zijn en de aanvraag binnen drie jaar na indienstneming gebeurt. Na drie jaar kan een installatie niet meer beschouwd worden als nieuw en heeft deze geen recht op warmte-krachtcertificaten.
  • Ingrijpende wijziging: Een wijziging van een warmte-krachtinstallatie, waarvan de motor ouder is dan tien jaar en/of waarvan de turbine ouder is dan vijftien jaar, waarbij minstens de motor of turbine vervangen wordt door een nog niet gebruikte motor of turbine.

Onderstaand schema geeft een overzicht van de projectcategorieën voor warmte-krachtinstallaties met startdatum vanaf 1 januari 2021.

 

Stroomschema WKK-projectcategorie met startdatum vanaf 1 januari 2021

pdf bestandStroomschema projectcategorieën warmte-krachtkoppeling voor installaties met startdatum van 1 januari 2021 (1.12 MB)

Published on: 
26-02-2021