Steun voor afnemers met uitsluitend nachttarief

Vanaf 2021 gelden verhoogde energiepremies voor Vlamingen die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet met uitsluitend nachttarief. Heeft u een exclusieve nachtmeter en gaat u energiebesparende investeringen uitvoeren? Dan kan u rekenen op extra financiële steun van de Vlaamse overheid. 

De Vlaamse overheid wil op die manier de verhoogde kosten voor gezinnen met uitsluitend nachttarief verlagen ten gevolge van de gefaseerde uitdoving van het uitsluitend nachttarief in 2022.

megafoon icoon
Steunmaatregelen
Bent u afnemer met uitsluitend nachttarief? Verwarm anders en betaal minder met financiële steun van de Vlaamse overheid. 
Verhoogde energiepremies voor isolatie:
Verhoogde energiepremies voor verwarmingsinstallaties: 
Energielening aan 0% rentevoet:
  • Het isoleren van uw woning of het vervangen van je oude stookketel door een condensatieketel zijn allemaal maatregelen die er voor zorgen dat u heel wat minder energie verbruikt en uw factuur drastisch daalt. Deze investeringen kosten echter ook geld en dat budget heeft u niet altijd direct voorhanden. Daarom kunt u lenen om energiebesparende investeringen aan de woning uit te voeren. Deze energielening kunt u aanvragen bij het energiehuis van uw gemeente.
Published on: 
27-09-2021