De totaalrenovatiebonus

Wie keert de premie uit?

De netbeheerders onder de koepel Fluvius.

U kan niet zelf kiezen wie uw netbeheerder is.  Per gemeente werd een netbeheerder aangeduid.  Via de subsidiemodule komt u te weten wie uw netbeheerder is.

Het principe

Als in een bestaande woning of appartement binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de onderstaande zeven energiebesparende investeringen worden uitgevoerd, kan u aanspraak maken op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies die voor deze investeringen al werden uitbetaald.

Zodra u bij Fluvius een premieaanvraag indient voor één van deze investeringen die voldoet aan alle voorwaarden én met eindfactuur vanaf 1 januari 2017, wordt een voucher geactiveerd die bijhoudt hoeveel investeringen u uitvoert die kunnen meetellen om aanspraak te maken op deze totaalrenovatiebonussen.

Totaalrenovatiebonus

Per woning en wooneenheid kan maar één voucher worden geactiveerd. Deze voucher blijft verbonden aan de woning of wooneenheid.

Welke woningen komen in aanmerking?

De voucher is enkel geldig voor bestaande woningen die op het elektriciteitsdistributienet zijn aangesloten voor 2006 of met bouwaanvraag voor 2006.

7 investeringen kunnen meetellen voor de totaalrenovatiebonus.

De bonussen worden in schijven uitbetaald.

In principe aan de investeerder.

Uw netbeheerder contacteert u zodra in uw woning 3 investeringen werden uitgevoerd.

Published on: 
21-12-2020