Kan mijn adres aan een fout gebouw gekoppeld zijn?

Dat kan.  Voor de adres- en zoekfunctie maakt de zonnekaart gebruik van het Centraal referentie Adressenbestand (CRAB), meer specifiek van de Geolocation service.  Dit bestand bevat alle officiële adressen en hun geografische locatie en wordt beheerd door de Vlaamse overheid in samenwerking met de Vlaamse steden en gemeenten. Het CRAB wordt continu bijgewerkt op basis van (fout-)meldingen.

Als u nu een fout vaststelt, werd deze fout waarschijnlijk nooit eerder gemeld.
U kunt het CRAB helpen verbeteren! Stuur een mail met het opgezochte adres en een ‘print screen’ van het gebouw waaraan dat adres eigenlijk gekoppeld moet zijn naar informatie.vlaanderen@vlaanderen.be.  Informatie Vlaanderen geeft uw melding door aan de beheerders van het CRAB. Het kan nog even duren voor de nodige wijzigingen gebeuren.

We hebben een voorlopige oplossing voor u. Als u onder het adres van uw selectie de melding ‘fout adres?’ aanklikt, kunt u de nodige aanpassingen doen en ‘verbeter’. Op deze manier verwijst het rapport naar het juiste gebouw en het juiste adres. Het rapport kan u onder stap 3 downloaden en eventueel aan een installateur bezorgen voor een offertevraag.

Om de fout definitief uit de CRAB-databank te halen, zal u ons moeten mailen.

Published on: 
19-04-2019